Acupuntura - Centre Medic Catalonia

Tel. 93 215 37 93
Vaya al Contenido

Acupuntura

Especialitats

DRA. T. GONZALEZ GARCIA

Als ulls occidentals, la Medicina Tradicional Xina sembla estranya, per ser tan diferent, en mètodes i filosofia a la nostra ortodoxa medicina.

Tot i que en els últims anys ocupa un lloc destacat com a primera elecció terapèutica, o com a complement dels tractaments de la medicina occidental per la majoria d’especialitats. La Medicina Tradicional Xina, mitjançant qualsevol dels seus mètodes ( Acupuntura, Moxibustió, Electroacupuntura, etc…) regula el Sistema Nerviós Central i Perifèric, i permet tractar de forma global al pacient, no solament la malaltia.

La pràctica d’aquesta medicina restableix l’equilibri emocional i físic. Cura i/o alleuja els trastorns de forma natural, eficaç i sobre tot sense efectes secundaris, lo qual reverteix en una millor qualitat de vida de la persona.

Algunes de les seves indicacions son:

   Dolor agut o crònic ( osteoarticular , muscular, cefalea, migranya...)
   Alteracions del estat d’ànim (estrès, ansietat, depressió exògena...)
   Insomni
   Falta de concentració.
   Refredats crònics.
   Al·lèrgies.
   Trastorns digestius (colon irritable etc...).
   Trastorns circulatoris (hemorroides etc...).
   Trastorns ginecològics (dismenorrees, etc...).
   Trastorns de l’alimentació ( sobrepès, pèrdua de la gana..).
   Marejos.
   Tabaquisme.

La tècnica del tractament de l’acupuntura consisteix en introduir una sèrie d’agulles fines i flexibles, ( d’un sol us ), en punts concrets del cos. La sensació de la punxada es pràcticament indolora (cosa que sorprèn al pacient occidental en un primer moment). Només al manipular l’agulla es nota una sensació especial que el propi pacient descriu, però en condicions normals mai dolorosa.


Regreso al contenido