Cirurgia General i Digestiva - Centre Medic Catalonia

Tel. 93 215 37 93
Vaya al Contenido

Cirurgia General i Digestiva

Especialitats

DR. J. PIULACHS CLAPERA

DR. J. C. ARIAS ESTEVEZ


DR. A. LUNA AUFROY

La cirurgia general abraça les operacions del tracte gastrointestinal, via biliar, melsa, pàncrees, fetge, del recte i la mama així com les hèrnies de la paret abdominal. Així mateix inclou la cirurgia de la glàndula tiroide i estructures relacionades. En aquestes àrees de la cirurgia no es precisa un especialista encara que el cirurgià general pot especialitzar-se en alguna d'elles. Però això no és igual en tots els països. En alguns és considerat una especialitat més i s'entén per superespecializació la verticalització en una de les seves branques quirúrgiques. L'especialitat requereix de grans coneixements tant clínics com habilitats manuals. La majoria de les intervencions de cirurgia general requereixen instruments similars llevat dels procediments rectals, mamaris i tiroïdals, que precisen instruments més especialitzats.

La cirurgia general i digestiva és una especialitat quirúrgica que se centra en el tractament quirúrgic d'òrgans abdominals:

   Esòfag.
   Estómac.
   Fetge
   Vesícula biliar
   Intestí prim
   Intestí gros

A Espanya, per ser cirurgià general cal llicenciar-se en medicina i després fer l'especialització en cirurgia general i digestiva.

Cirurgia General
Regreso al contenido