Podologia Esportiva - Centre Medic Catalonia

Tel. 93 215 37 93
Vaya al Contenido

Podologia Esportiva

El Podòleg és l'encarregat de la cura dels peus d'una manera integral: des d'una simple callositat a un problema amb la ungles o la realització de les exploracions biomecàniques del peu per valorar les seves possibles repercussions en l'aparell locomotor. Aquí és on trobem la interrelació entre podologia i esport.

Quan ens marquem un objectiu esportiu, com en el cas de la cursa a peu, seria recomanable fer una exploració biomecànica prèvia. Amb aquesta valoració realitzada pel podòleg esportiu podrem: prevenir possibles lesions, assessorar sobre el tipus de calçat esportiu més adequat per al nostre peu, com realitzar la millor llaçada, que mitjons són els més adequats i que cures són necessaris abans, durant i després del objectiu esportiu, a més de com prevenir i curar les maleïdes ampolles.

El primer serà fer una història clínica minuciosa per saber antecedents, lesions antigues, si el seu treball és dinàmic o sedentari, que nivell esportiu té, etc

A partir d'aquí la importància de la visita al podòleg esportiu recau en què es realitza una exploració articular i dermatològica del peu, tant en càrrega com en descàrrega i també es valora l'estàtica i la dinàmica del peu mitjançant sistemes informatitzats que ens donen les zones de major pressió del peu.

Es valoren tots els paràmetres però d'una manera exhaustiva el moviment de pronació "peu cap a la part interior" ja que és en la majoria dels casos el desencadenant de les lesions a nivell del peu i en l'aparell locomotor.

Tant la pronació com la supinació "peu cap a la part exterior" són moviments normals del peu. El xoc de taló es produeix en supinació ia nivell de mig peu es comença a produir la pronació acabant el pas per la punta del dit gros. El conjunt dels dos moviments és el resultat del caminar de l'ésser humà. Per això aquests moviments poden donar alteracions a nivell de tot el cos si no estan ben compensats.

El Podòleg esportiu us podrà aconsellar llavors, en funció de la vostra trepitjada, sobre quin tipus de sabatilla esportiva és la més aconsellable per a vosaltres: amb control de pronació, amb més o menys drop, per trail running en funció del grip, per pista, etc . Aquest tipus de consells és millor rebre'ls per part d'un professional de la salut que no per comercials de marques esportives o per dependents de botigues.

Per concloure us aconsellaria que si teniu objectius esportius en ment, realitzeu una visita al podòleg esportiu tant pels seus consells com per realitzar un examen de la trepitjada i així prevenir l'aparició de lesions i millorar el vostre rendiment esportiu.


Regreso al contenido