Suports Plantars - Centre Medic Catalonia

Tel. 93 215 37 93
Vaya al Contenido

Suports PlantarsEls suports plantars, també anomenats plantilles ortopèdiques, són uns dispositius ortopodològics que s'utilitzen per tractar certes alteracions dels peus. Els suports plantars, tal com indica el podòleg Xavier Ordoyo, han de ser prescrits per un professional i dissenyats i fabricats específicament per a un peu determinat.

 
Quan s'indiquen


Els suports plantars s'utilitzen per alleujar i suportar diverses problemàtiques relacionades amb els peus: problemes de posicions, peus caps, anomalies en els suports, sobrecàrregues, amputacions o problemes derivats de la pràctica deportiva.La indicació d'aquestes plantilles és molt àmplia. Cal tenir en compte que no només cal avaluar el problema del peu que tingui la persona sinó el que es troba en el seu entorn, les seves activitats i el seu treball. Aquests aspectes condicionaran a l'hora de triar els materials més adequats i saber quin disseny donar-los.


Com funcionen

Els suports plantars tenen dos mecanismes d'acció. D'una banda, parlem dels mecanismes cinemàtics com són les acceleracions i els canvis de posició dels peus. D'altra banda, també cal esmentar els relacionats amb l'acció cinètica a nivell de tendons i lligaments. Els suports plantars ajuden a reduir la tensió en aquestes dues entitats del peu. Pel que fa als materials, avui dia la ortologia ha millorat molt i per sort es disposa d'un gran ventall de possibilitats per fabricar plantilles. Hi ha molts materials i combinacions dels mateixos, així que per a cada problema concret caldrà dissenyar un tractament a mida.


Ús dels suports plantars

Les plantilles també s'han de dur a casa, no només al carrer o per fer les activitats diàries. A més, com més gran ús se'ls doni millors resultats obtindrem per al peu. D'altra banda, la sabata ha de ser adequat també, tant d'ample com de llarg, i sobretot han de ser de bona qualitat pel que fa a soles i acabats es refereix. Els suports plantars s'han de portar sempre i, un cop l'any, hauran de revisar per veure com es comporta la plantilla. No hem d'oblidar que els suports plantars també pateixen desgast així que caldrà anar avaluant la seva efectivitat i la seva forma.


PREUS ESPECIALS PER ALS NENS

Regreso al contenido